Heeft u vragen over Hoverboards? – Lees hier alles over betrouwbare hoverboards!  

Wat is een SwheelS hoverboard? Waar koop je een veilig balance board? En wat zegt de wet eigenlijk over hoverboards? Hieronder lees je alles wat je moet weten.

Een SwheelS is een balance board: simpel gezegd een board met twee wielen dat je met je hele lijf aanstuurt. Hij reageert namelijk op jouw balans! Daarom wordt een hoverboard ook wel een ‘smart balanced scooter’ genoemd. De SwheelS heeft twee ingebouwde motoren en een krachtige Samsung batterij. Je kunt de SwheelS zowel binnen als buiten gebruiken.

Een SwheelS reageert op de bewegingen van jouw lichaam en de veranderende gewichtsverdeling die deze veroorzaken. Je bereikt de beste balans op de smart balanced scooter wanneer je er ontspannen op gaat staan. De SwheelS is heel wendbaar: door je balans aan te passen, rijd je naar voren of achteren en kun je (scherpe) bochten maken.

Meer weten? Bekijk hier de volledige gebruiksaanwijzing.

SwheelS heeft ruim 8 maanden onderzoek gedaan om zijn hoverboards zo veilig en betrouwbaar mogelijk te maken. En we blijven de prestaties van onze hoverboards continu evalueren. Hierbij speelt kwaliteit de belangrijkste rol. SwheelS gebruikt de beste onderdelen, waaronder bijvoorbeeld de hoogwaardige accu’s van Samsung. Daarom is onze prijs wat hoger dan die van veel van onze concurrenten. Maar daar staat tegenover dat de hoverboards van SwheelS meerdere Europees erkende veiligheids- en kwaliteitskeuringen hebben doorstaan. En we bieden ook nog eens garantie op onze hoverboards. Laat je dus bij de keuze voor jouw hoverboard niet alleen leiden door de prijs. Betrouwbaarheid en kwaliteit zijn minstens net zo belangrijk. Je wilt tenslotte zo lang mogelijk plezier hebben van jouw hoverboard.

In een interview van Rtv NH geeft Merijn Doggen, ook wel bekend van Bright.nl en expert op het gebied van Tech, een goede tip: Geef liever iets meer geld uit, dan heb je meer zekerheid over de veiligheid van het product.

SwheelS is gevestigd in Nederland, maar je kunt ook vanuit België bestellen. Wij hebben namelijk dezelfde service en leveringsvoorwaarden in België als in Nederland. Net als voor onze Nederlandse klanten doen wij er alles aan om ook in België een snelle en voordelige verzending te garanderen. Als je het hoverboard op werkdagen voor 14h00 hebt besteld, heb je jouw SwheelS al binnen 1 á 2 dagen in huis.

België
In België is er nog geen duidelijke wetgeving voor hoverboards. Er zijn namelijk nog geen concrete regels of je wel of niet op de openbare weg mag rijden met een hoverboard. Je mag hier dus gewoon met je hoverboard op de openbare weg rijden. Maar je moet natuurlijk wel opletten als je deelneemt aan het verkeer. Daarnaast is het slim om jezelf te beschermen met een helm-, knie- en polsbeschermers.

Nederland
In Nederland is het op het moment verboden om met een hoverboard op de openbare weg te rijden. Dat geldt ook voor de stoep. Je mag er wel mee op eigen terrein rijden. Als je met jouw hoverboard op de openbare weg rijdt, kun je een boete krijgen van de politie. Hoewel we uit verschillende berichten horen dat de politie niet streng optreedt, is het wel officieel verboden. Maar we verwachten dat de overheid deze regels binnenkort gaat veranderen. Je kunt alle officiële Nederlandse regels over hoverboards lezen in dit artikel van de Rijksoverheid.


Nog meer weetjes over Swheels Hoverboards

Hoelang doe ik erover om met een SwheelS te leren rijden?

Over het algemeen sta je al na een paar minuten ontspannen op het SwheelS. Na ongeveer een half uurtje oefenen heb je de besturing helemaal onder de knie.

Welke gewicht kan een SwheelS maximaal dragen?

De SwheelS is ontworpen om een gewicht tot 120 kilo te kunnen dragen.

Hoe functioneert een SwheelS hoverboard bij oneffen ondergronden?

SwheelS Colour (normaal hoverboard)
De normale SwheelS functioneert het beste op een vlakke en droge verharde ondergrond. Het is echter mogelijk om met een beetje oefenen over oneffenheden tot 1 cm heen te rijden. Hierbij hoef je alleen maar een beetje door je knieën te buigen om deze als natuurlijke schokbrekers te gebruiken.

SwheelS Xtreme (off road hoverboard)
In tegenstelling tot het normale hoverboard kan je met het off road hoverboard, ook wel hummer hoverboard genoemd, wel gemakkelijk over meerdere ondergronden rijden. Met een SwheelS Xtreme hoverboard rijd je gemakkelijk door het zand, water, grind en zelfs sneeuw.

Hoelang duurt het voordat het SwheelS hoverboard volledig is opgeladen?

Het duurt ongeveer 3 uur voordat de SwheelS volledig is opgeladen

Kan ik de SwheelS gebruiken als het regent?

Normaal SwheelS hoverboard (spat waterdicht)
Een normale SwheelS is spat waterdicht. Het is mogelijk om een SwheelS te gebruiken bij licht vochtige ondergronden, maar een SwheelS werkt het beste op vlakke, droge en verharde ondergronden. Je kunt de SwheelS beter niet gebruiken wanneer het regent. Ook door plassen rijden wordt niet aangeraden.

SwheelS Off Road hoverboard (waterdicht)
Met het hummer hoverboard van SwheelS kan je wél door plassen en regen rijden. Hij is waterdicht, maar niet volledig waterdicht. Wat we hier mee bedoelen is dat je niet je hoverboard volledig te water kan laten gaan.

Versturen jullie de SwheelS ook buiten Nederland?

Via deze website bestel je de SwheelS voor levering in Nederland, België en Duitsland.

Waar kan ik de gebruiksaanwijzing van SwheelS downloaden?

Natuurlijk leveren we een gebruiksaanwijzing bij de SwheelS, maar misschien lees je die liever voordat de SwheelS arriveert. Download dan nu alvast de gebruiksaanwijzing in het Nederlands en Frans.

Heeft u een showroom waar ik de SwheelS kan bekijken / proefrijden / aanschaffen?

Je kunt via onze website kijken bij Store Locator waar de SwheelS te verkrijgen zijn. Via onze website zijn ze natuurlijk ook aan te schaffen.

Zijn er losse onderdelen van SwheelS te bestellen?

Een aantal onderdelen van de SwheelS zoals oplader en accu is beschikbaar. Wij werken er hard aan om deze op korte termijn via onze website aan te bieden.

Wat moet ik doen als ik een beroep wil doen op de garantie (fabrieksfout)?

SwheelS geeft 6 maanden garantie op de levensduur van de batterijen 12 maanden garantie op draaiende onderdelen, en 24 maanden op elektrische onderdelen. Indien je niet tevreden bent over een product en/of er sprake is van een productiefout, aarzel dan niet om een beroep te doen op de garantie van het product. Om de garantieprocedure op te kunnen starten hebben wij een schriftelijke reactie nodig. Alleen op die manier kan het juist geregistreerd worden en in behandeling worden genomen. Stuur jouw klacht naar contact@swheels.nl en vermeld daarin een omschrijving van de productiefout. Wij nemen jouw e-mail binnen een werkdag in behandeling en berichten je zo spoedig mogelijk over de verdere procedure. Lees meer hierover in onze gebruiksaanwijzing.

Wat moet ik doen als mijn SwheelS beschadigd is door eigen schuld en gerepareerd moet worden?

Indien jouw SwheelS buiten de garantietermijn een defect vertoont of als je jouw SwheelS zelf hebt beschadigd dan kun je een aanvraag voor reparatie indienen via contact@swheels.nl. Wij nemen jouw e-mail binnen een werkdag in behandeling en berichten je zo spoedig mogelijk over de verdere procedure. Lees meer hierover in onze gebruiksaanwijzing.

Kan ik een SwheelS krijgen om een review/video te maken en te posten op mijn Social Media kanaal?

Door de enorme aandacht die de SwheelS krijgt (zijn we blij mee!) kunnen we het ons niet veroorloven om nog meer gratis/test/promotie exemplaren weg te geven.

We hebben hiervoor simpelweg te veel aanvragen binnen gekregen. Sorry!

Kan ik een segway van een ander merk bij jullie laten repareren?

Qua inhoud en opbouw verschilt de SwheelS van de andere ’scooters’. SwheelS zijn voorzien van kwalitatief hoogwaardige componenten. Service en garantie geven wij alleen op onze eigen producten.

We zijn er niet op ingericht (tijd en onderdelen) om andere reparaties uit te voren. We moeten je daarom toch adviseren om een beroep te doen op garantie bij je eigen leverancier.