Wilt u een hoverboard kopen, maar geen idee waar u op moet letten?

Op deze pagina vertelt SwheelS u all ins en outs bij het kopen van een goed en veilig hoverboard. Zo schrijven we over het verschil in prijs en kwaliteit, de populariteit van de balance boards, de veiligheid van hoverboards en de gevaren van slechte kwaliteit hoverboards. Vervolgens is er een hoverboard kopen checklist opgesteld. Daarna worden er relevante links gedeeld van hoverboard vergelijken websites. Tot slot lichten wij toe waarom de hoverboards van SwheelS de kwaliteit levert waar u op zoek naar bent.

off road hoverboard
Zwarte beschermhoes van SwheelS

Verschil in prijs en kwaliteit; waar op letten bij een hoverboard kopen?

Er zijn veel hoverboards te verkrijgen in verschillende uitvoeringen en tegen prijzen van laag tot hoog. Je denkt vast ‘Waar moet ik beginnen?’ Kiest u voor een hoverboard met merk of toch maar voor een goedkopere merkloze variant. Van de buitenkant lijken de hoverboards allemaal hetzelfde maar pas op er is héél veel verschil in kwaliteit. Het belangrijkste aspect voor een goed hoverboard is natuurlijk de veiligheid van het hoverboard. U ziet uw kind graag op een veilig hoverboard rijden zonder dat u zichzelf zorgen hoeft te maken.


Swheels hoverboards, beste getest in 2018
Ga naar de SwheelS hoverboard winkel


Hoverboards erg populair!

Hoverboards zijn tegenwoordig overal in het nieuws. De rage die niet alleen Nederland en België maar eigenlijk de hele wereld met storm heeft overgenomen is niet meer weg te denken van het straatbeeld. Hoverboards zijn gemotoriseerde tweewielers die mensen snel doet denken aan een kleine Segway. Er zijn echter wel wat verschillen tussen deze twee apparaten. Het hoverboard wordt gekenmerkt door zijn compacte formaat en sterke vermogen. 

De hoverboards zijn vooral populair onder jongeren, om deze reden hebben de ouders vaak veel vragen over dit transportmiddel. Vooral door de uiteenlopende verhalen die niet alleen in het nieuws komen, maar ook veelvuldig leesbaar zijn op bijvoorbeeld Facebook zijn er veel vraagtekens bij bezorgde ouders. Om die reden hebben wij een lijst gemaakt met alle vragen die jij kan hebben met betrekking tot het kopen en gebruiken van een hoverboard.

Zijn hoverboards veilig? 

Dit is de vraag die misschien wel bij de meeste bezorgde ouders blijft hangen. Dit heeft eigenlijk een heel simpel antwoord: ja dat zijn ze. Echter ligt het allemaal niet zo simpel als dat.

Als het neerkomt op de veiligheid van deze apparaten, zijn er twee aspecten die behandelt moeten worden: de veiligheid in het gebruik van hoverboards, en de veiligheid van deze apparaten zelf. Beiden hebben kanttekeningen en dingen waar je op moet letten. Bijna alle ‘horror-verhalen’ die je terug kan vinden in de media hebben te maken met deze twee aspecten.

Nadelen van slechte kwaliteit hoverboards

Het is u vast niet ontkomen dat er gevallen zijn geweest waarbij hoverboards in de brand zijn gevlogen. Oorzaak: Goedkoop hoverboard kopen met slechte kwaliteit Chinese onderdelen. Veel verkopers van hoverboards proberen de hoverboards zo goedkoop mogelijk aan te bieden. Om een product goedkoop te maken wordt er dan vaak geschort op kwaliteit en dure onderdelen. De hoverboards zijn dan vaak gemaakt van goedkope en slechte onderdelen. De afwerking van het product is niet goed en de hoverboards zijn niet voorzien van brandwerende veiligheidssystemen.

SwheelS heeft een checklist opgesteld waar u op moet letten bij het aankopen van een Veilig Hoverboard.

Checklist bij het kopen van een veilig hoverboard

Veiligheidssysteem tegen hoge temperaturen en brandgevaar
Origineel TaoTao PCBA.A moederbord
Veilige originele accu’s van Samsung (20 cellen)
Goed afgewerkte elektrische bedrading in het hoverboard.
Hoverboard is nagekeken door Europese technische specialisten.
Product certificaten: CE – FC – ROHS – UL
Garantie!

Waar een veilig hoverboard kopen?

In de webshop van Swheels.nl kunt u een veilig en duurzaam hoverboard kopen. Swheels is al twee keer op rij als beste uit de hoverboard test gekomen. Wilt u hoverboards vergelijken op kwaliteit, veiligheid en duurzaamheid neem dan eens een kijkje op: Hoverboardvergelijken.nl, Hoverboardkopen.org en Hoverkartvergelijken.nl.

Waarom is SwheelS een veilig hoverboard?

SwheelS hoverboards beschikken over erkende accu’s van Samsung. Het hoverboard beschikt over een veiligheidssysteem die het hoverboard binnen een aantal seconden uitschakelt nadat er hogere temperaturen zijn gemeten dan gebruikelijk. De hoverboards zijn berust met de beste moederboards (origineel TAOTAO PCBA.A) en er zijn hoogwaardigste onderdelen en componenten gebruikt die goed zijn afgewerkt. De elektrische bedrading in het hoverboard is goed afgewerkt, de bedrading wordt bij elkaar gehouden met veiligheidstrips. Hoverboardproblemen? Het technische service team van SwheelS staat altijd voor u klaar. Hoverboard kopen bij SwheelS, dan krijgt u altijd 2 jaar garantie op uw aankoop. Kortom SwheelS beschikt over alle veiligheidsnormen en ontzorgt u wanneer u van plan bent een hoverboard kopen. Neem een bezoekje in de webshop van SwheelS.

Informatie over veilige hoverboards

Misschien ken je ze wel, die ‘grappige’ filmpjes op het internet van mensen die met hun hoverboard omvallen op de grond. Veel van deze viral video’s hebben bijgedragen aan een vertekend beeld in het gebruik van een hoverboard.

Hoverboarden zijn eigenlijk te vergelijken met een skateboard of een fiets. Ze zijn prima voor transport en ze kunnen heel veilig gebruikt worden voor vervoer, maar je moet wel weten wat je doet. Net als andere vormen van transport zoals een eenwieler en een skateboard, moet je eerst jou evenwicht vinden tevoren je daadwerkelijk rond kan rijden. “Eerst lopen, dan springen” zoals het gezegde gaat. Wil jouw kind graag een hoverboard, dan is het belangrijk dat hij dit eerst oefent met iemand erbij. Het beste kun je dit zelf doen zodat je hem op kan vangen als het mis gaat. Net zoals kinderen dit doen met fietsen. Zodra ze het evenwicht gevonden hebben kunnen ze langzaam vooruit gaan en kleine bochtjes maken. Dit proces gaat meestal erg snel en de meeste kinderen kunnen na een middag oefenen al erg goed rijden.

De reden waarom veel mensen hoverboards bestempelen als gevaarlijk, is dus vanwege deze filmpjes die te ronde gaan op Facebook, Youtube en Instagram. Omdat hoverboards een elektrische motor hebben denken veel mensen er al snel gevaarlijk over. In werkelijkheid zijn ze veiliger dan normale skateboards. En iedereen weet dat skateboards niet gevaarlijk zijn, zolang je eerst maar hebt geoefend in een veilige omgeving. Veel ouders kunnen de beelden van toenmalig minister-president Jan Peter Balkenende nog wel herinneren die op een skateboard wou stappen zonder enige oefening.

Dit is een ietwat gecompliceerde vraag. Als je op het internet en zelfs op tv kijkt, zal je soms fragmenten zien van gevaarlijke hoverboards. Niet omdat mensen er mee vallen, maar omdat ze zelf niet veilig zijn. Er zijn namelijk hoverboards die niet veilig zijn. Deze lopen het risico om spontaan in de brand te vliegen.

Dit betekent echter niet dat alle hoverboards onveilig zijn. De reden van deze spontanen ontbranding heeft te maken met de productie, en specifiek de accu.

De maximale snelheid van dit object bedraagt 12 tot 15 kilometer per uur. Dit is een goede snelheid die zelfs voor kinderen goed is. Het gaat snel genoeg dat het leuk is om te gebruiken (de snelheid van een langzaam rijdende fietser) maar niet snel genoeg dat het gevaarlijk kan worden. Om deze snelheid te kunnen bereiken (en een tijdje vol te houden) heeft een hoverboard natuurlijk wel een goede accu nodig. De accu die hier in zit is in principe hetzelfde als de accu in bijvoorbeeld jouw telefoon. Het grote verschil is echter dat deze iets groter is. Het geheel moet natuurlijk wel in het kleine voorkomen van een hoverboard passen.

In het begin van de hoverboard (2015) zijn er voornamelijk uit China een aantal slechte boards geleverd naar Amerika. Hierbij was de accu slecht verwerkt waardoor er een kans op ontbranding was. Tegenwoordig kom je dat in de gerenommeerde merken eigenlijk niet meer tegen. Wel moet je oppassen voor namaak hoverboards die goedkoop en onveilig gemonteerd worden in lage-loon landen. Hier is de veiligheid nog steeds niet te garanderen.

Om er zeker van te zijn dat je een veilig hoverboard hebt (zowel in gebruik als het apparaat zelf), kan je het beste een goed Europees merk kopen. Wij van SwheelS bieden geen slechte kwaliteit namaak hoverboards aan, maar juist kwalitatief sterke boards. Deze hoverboards zijn in Nederland ontworpen en uitvoerig getest waardoor je zeker weet dat alles klopt. Deze hoverboards zullen niet spontaan ontbranden of andere defecten hebben. Dit komt niet alleen vanwege het Nederlandse design, maar door onderstaande aspecten.

Koop hier een veilig hoverboard van SwheelS

TaoTao moederboard
Het moederbord, het brein dat alle bewegingen doorgeeft aan de wielen, is gemaakt door TaoTao. Dit merk is zonder twijfel het beste merk voor deze chips op de markt. Niet alleen zijn ze industrieleider op dit gebied, ze zijn al actief sinds het begin van dit apparaat. Let op: Veel merken suggereren dat ze moederborden van TaoTao hebben maar veelal hiervan gebruiken namaak TaoTao moederborden. SwheelS heeft een officieel certificaat gekregen van TaoTao ter bewijs van echtheid.

Hoverboard accu van Samsung
Zeer belangrijk zijn ook de accu’s gemaakt door Samsung. Hierdoor weet je zeker dat je geen goedkope namaak accu’s hebt, maar juist de stroom krijgt van een betrouwbaar wereldmerk. Alleen bij SwheelS weet je zeker dat je de veiligste en beste hoverboards kopen kan, zonder je zorgen te maken om de verhalen die je op het internet soms tegenkomt.

Certificaten en keurmerken
Naast het TaoTao certificaat beschikken de veilige hoverboards van SwheelS over meer certificaten en keurmerken om kwaliteit en veiligheid te waarborgen. Zo is SwheelS CE gekeurt. Dit geeft aan dat het product voldoet aan wettelijke eisen op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu. En ook is SwheelS ROHS gekeurd. Dit keurmerk heeft betrekking op beperking van het gebruik van bepaalde gevaarlijke stoffen in elektrische en elektronische apparatuur.

Wil je een hoverboard kopen en heb je nog meer vragen? Lees dan hier veel gestelde vragen over hoverboards en SwheelS.